Program


Perpétuum, Barabás Lőrinc Quartet - Nemcsak Jazz Klub
2

Perpétuum, Barabás Lőrinc Quartet - Nemcsak Jazz Klub

Perpétuum
A perpētuum zenéjét nem lehet besorolni egy konkrét zenei irányzatba sem, magukat alternatív pop stílust képviselő zenekarnak definiálják. Dalaik több műfajból táplálkoznak, melyekben megtalálhatóak jazzes, rockos, popos, pszichedelikus és elektronikus elemek is.  több

A zenei sokszínűség filozófiáját dalszövegeikkel is igyekeznek követni, angol és magyar nyelvű dalokkal. 2019 novemberében megnyerték a Babel Laureate World-Jazz Versenyt, ami által 2020 januárjában lehetőségük nyílt bemutatkozni a holland közönség előtt, majd februárban a Müpa Jazz Showcase közönségdíját is elnyerték, és márciusban bejutottak a Szimpla Lemming Programba is. 2019-ben a Roxiget rockzenei tehetségkutató versenyen 3. helyezést és 2021-ben második helyezést értek el a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató versenyen. Eddig egy kislemezt és két single-t adtak ki, White Canvas című nagylemezük pedig idén ősszel lát majd napvilágot.

A zenekar tagjai:
Girincsi Fruzsina – ének; Takács Dániel – gitár;
Sárosi Áron – basszusgitár; Telek Attila - dob;

Barabás Lőrinc Quartet

Barabás Lőrinc trombita művész, zeneszerző, a magyar zenei szcéna egyik meghatározó zenésze, a jazz és az elektronika határvidékén mozog. A Barabás Lőrinc Quartet 2015-ös megalakulása óta két nagylemezt jelentetett meg. (Beardance 2016, Other Than Unusual 2018) A zenekar az instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílust emelt be műsorába. Barabás szerzeményeiben a világzenei és klasszikus zenei hatások is nyomon követhetőek.

A zenekar tagjai:
Barabás Lőrinc – trombita; Premecz Mátyás – billentyűk;
Ajtai Péter – nagybőgő, Szabó Dániel – dobok

A koncert az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Program támogatásával valósul meg.