Program


Hoztam valamit a hegyekből - Déryné Program
2

Hoztam valamit a hegyekből - Déryné Program

Előadás a Színházi világnap alkalmából.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 27. szerda, 18:00

Tóth Auguszta Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész önálló estje
Zenei szerkesztő és zongorán közreműködik: Szilassy Nelly

„Sok arcom volt, most a valódit látják, egy emberét, aki nem akar dolga-végezetlenül távozni: haza akar érni az emberek szívébe. Hogy most nem vagyok színésznő? Nem tudom. Lehet, hogy a színészet, – a valódi, –a tökéletes azonosulás, a tökéletes igazmondás. A jó színészethez elég a tökéletesen hazudni tudás képessége is: úgy tenni, mintha… Nekem azzá kellett válnom, szó szerint és valóságosan. A legvacakabb szerepért összezsugorodni, vagy megnőni saját határaimon túlra. Iszonyú szép és félelmetes volt… A nevemet i-vel írom, az y-t színigazgatók és újságírók ajándékozták a múltban. Megszoktam, mint a vörös hajam. Ma, mint minden hazugság, zavar. ’945 után én már nem csak színt akartam játszani – közölni akartam valamit. Hoztam valamit a hegyekből! Igen, Istennel a hátamon, sokszor keresztbe feküdtem karrierem útján. Igen, önsors rontó is voltam. Nem maradt utánam semmi, amit szívből vállalok, csak három magnótekercs: az 1959-es Bartók termi estém, a „ Pacsirta,” és a „Bujdosó lány.” (Mezei Mária)

Díszlet- és jelmeztervező: Glória von Berg
Rendező: Dávid Zsuzsa

Az előadás kedvezményes jegyára a Déryné Program hozzájárulásának köszönhető. A Déryné Program kultúrstratégiai intézménye a Nemzeti Színház.

Ajánlatunk


Zenés életpróba Fullajtár Andrea előadásában Az Orlai Produkció előadása.

Havi 1 alkalommal jelentkezünk filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk!

Ajánló


Időutazás a szerelem, a szabadság-rabság, elnyomás és a halál torkából történő szabadulás mesékkel, mítoszokkal és legendákkal átszőtt izgalmas és megindító…

Az Orlai Produkció előadása. Igaz, hogy mindannyian fél ezreléknyi véralkoholhiánnyal születünk? Legalábbis ezt állítja egy híres pszichiáter merész feltevése. Négy…

Farkas Gábriel különleges karakterű előadó, a magyar zenei paletta show műfajának egyedülálló alakja, idén ismét koncertet ad Szigetszentmiklóson jazz triójával.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!