Program


A bakancslista

A bakancslista

Cinema Sziget Filmklub:
A BAKANCSLISTA
amerikai kalandfilm, 97 perc, 2007

Cinema Sziget Filmklub
Havi 1 alkalommal jelentkezünk filmvetítéssel, meghívott vendéggel, akivel Petró Karesz - a Lakihegy Rádió műsorvezetője - körüljárja az aktuális film témáját, érdekességeit, amelynek folyamában a közönség részvételére is feltétlen számítunk!

A BAKANCSLISTA
amerikai kalandfilm, 97 perc, 2007

Ha a halál után úgysincs ráadás, miért ne csapnánk egy nagy bulit, mielőtt végleg kicsengetnek? Edward, a harapós milliárdos (Jack Nicholson) és Carter, a könyvmániás autószerelő (Morgan Freeman) legalábbis erre jutnak, amikor egy kórház rákosztályán egymás mellé sorsolja őket az élet. Siránkozás helyett összeállítják beteljesületlen álmaik közös jegyzékét – a bakancslistát – és belevágnak életük legnagyobb kalandjába, még mielőtt feldobnák a bakancsot. Szabadesés, őrült száguldás a versenypályán, piramistúra Afrikában... Az öregfiúk keményen belehúznak, hogy bepótolják az egy életen át halogatott élményeket.
Rob Reiner magával ragadó filmjében a két világsztár szívét-lelkét és minden furfangját beleadva ünnepli az életet, és bebizonyítja, hogy soha nem késő elkezdeni a mának élni.

A filmben megfigyelhetjük, hogy a különböző életek ellenére a cél mégis ugyanaz: úgy elhagyni ezt a világot, hogy az eddig sutba dobott vágyak beteljesülésének még esélyt adjunk. Ekkor mondhatjuk el, hogy valóban éltünk. Nem az élvezetek hajszolása a cél, hanem a boldog, önfeledt pillanatok megélése.

Főszereplők: Jack Nicholson, Morgan Freeman
Rendező: Rob Reiner

Vendég: Godó Gábor, coach, előadó

A program az NKA támogatásával valósul meg!