Program


Vujicsics együttes
3

Vujicsics együttes

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 13. kedd, 20:00

A hazánkban élő délszláv nemzetiségek, elsősorban a szerbek és horvátok változatos és gazdag népzenei hagyományának ápolását tűzte ki céljául az országosan ismert és népszerű, de határainkon túl is sikeresen koncertező "Vujicsics Együttes". Munkásságukat 2014-ben Kossuth-díjjal jutalmazták.

Az együttes 1974 tavaszán alakult, névadója a tragikusan elhunyt zeneszerző és népzenekutató, Vujicsics Tihamér (1929-1975). Pomázi tanítványai és követői Vujicsics néven szerveződtek együttessé a Budapest környéki települések - Szentendre, Pomáz, Csobánka, Budakalász - szerb népzenei hagyományainak ápolására.

A fesztivál alkalmával csatlakozik hozzájuk Szörényi Levente, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes, szövegíró. A Mediterrán, a Balassa, az Illés, a KITT-egylet és a Fonográf zenekarok egykori tagja. Illés Lajossal és a Tolcsvay fivérek zenekarával együtt, nevéhez fűződik a Kárpát-medence népzenéjének és a modern beat-/rockzenének a házasítása. Ezáltal sokat köszönhet a munkásságának a népzene népszerűsítésének ügye.

Ajánló


Előadásunk a századfordulós Párizsba invitálja a nézőt.

Eszeveszett primadonnák, avagy nyakig slamasztikában - bohózat két részben A Pesti Művész Színház előadása.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!